۹ دلیل برای بوی بد دهان

افراد بسیاری از عارضه بوی بد دهان رنج می برد. این موضوع نه تنها فرد را  از حضور موثر در جامعه باز می دارد و سبب ایجاد احساس خجالت در فرد می شود، بلکه می تواند نشانه ای هشدار دهنده درباره سلامت فرد نیز باشد. بررسی منظم شرایط نفس می تواند زندگی شما را نجات دهد. در این مطلب شما را با برخی از بیماری هایی که سبب بوی بد دهان می شوند آشنا می کنیم.

بوی بد دهان می تواند یک نشانه از بروز مشکلی جدی باشد. اگرچه در گام نخست ممکن است به صورت غریزی برای پنهان کردن آن تلاش کنید، اما مراجعه به پزشک و تشخیص دلیل نفس بدبو بهترین راهکار محسوب می شود. در ادامه با برخی از دلایل بوی بد دهان بیشتر آشنا می شویم.

سرطان

سرطان های معده و مری هر دو می توانند دلیل شکل گیری بوی بد دهان باشند. در حقیقت، پژوهشگران انگلیسی ثابت کرده اند که آزمایش نمونه های تنفسی برای پنج امضا شمیایی دقت ۸۵ درصدی را برای تشخیص این دو سرطان نشان داده است.

رفلاکس معده

اگر با نفس بدبو مواجه هستید، ممکن است رفلاکس معده دلیل آن باشد. بازگشت اسید معده به مری که موجب سوزش سر دل، سوء هاضمه، و درد قفسه سینه می شود و با ایجاد مزه ای تلخ در دهان انسان و نفس بدبو همراهی می شود.

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی می تواند یکی از دلایل شکل گیری بوی بد دهان باشد. به گفته پژوهشگران کلینیک کلیولند، بیمارانی که از نارسایی قلبی رنج می برند دارای یک نشانه تنفسی ویژه هستند. تنش در قلب این بیماران موجب شکل گیری تغییرات قابل شناسایی در ایزوپرن های نفس می شود، که ترکیبات آلی فرار منتشر شده از بافت عضلانی هستند.

دیابت

بوی شیرین و میوه ای نفس نشانه ای از مشکلات قند خون است. هنگامی که بدن نمی تواند انسولین تولید کند، سلول ها گلوکز مورد نیاز برای تامین سوخت خود را دریافت نمی کنند و بدن چربی سوزی را آغاز می کند. سوزاندن چربی به جای قند موجب تولید کتون ها می شود، که در خون و ادرار تجمع می کنند. هنگامی که کتون ها به سطوح ناامن افزایش می یابند، شما در معرض شرایط خطرناکی به نام کتواسیدوز دیابتی قرار می گیرید که یک بوی میوه ای به نفس می بخشد.

نارسایی کلیوی

بوی آمونیاکی، ادرار مانند، یا ماهی مانند نفس نشانه ای از نارسایی کلیوی است. کلیه ها مسئول حذف مواد زائد از خون و تولید ادرار هستند. هنگامی که این روند به خوبی انجام نمی شود، سموم و مواد زائد در جریان خون افزایش می یابند و بوی آن در قالب مفس بدبو به بیرون نشت می کند.

خروپف و آپنه خواب

بوی بد شدید دهان، به ویژه بوی ترش، نشانه ای از یک مشکل خواب است. هنگامی که از شرایطی مانند آپنه خواب و خروپف مزمن رنج می برید، دهان بیشتر زمان شب را باز باقی می ماند، بزاق خشک می شود و این امکان برای باکتری های تولیدکننده بوی بد فراهم می شود تا در دهان تجمع کنند.

این شرایط هنگامی که از آلرژی ها یا عفونت های تنفسی رنج می برید نیز صادق است.

بیماری لثه

بیماری لثه که به نام بیماری پریودنتال نیز شناخته می شود، یک عفونت در لثه ها است، که اطراف دندان ها را احاطه کرده اند. این یکی از دلایل اصلی افتادن دندان در بزرگسالان محسوب می شود، زیرا تقریبا بدون درد است و بسیاری از بیماران از ابتلا به آن آگاه نیستند. یکی از نشانه های ابتلا به بیماری لثه بوی فلزی نفس است که به واسطه باکتری های تولید کننده بوی بد شکل می گیرد.

باکتری

هلیکوباکتر پیلوری، یک باکتری است که می تواند موجب شکل گیری زخم و سرطان معده شود. در حقیقت، نتایج یک مطالعه نشان داد که ۸۷ درصد از افراد مبتلا به بوی بد دهان به این باکتری نیز آلوده بوده اند.

نارسایی کبدی

نفس بدبو می تواند نشانه ای از عملکرد ضعیف کبد باشد، زیرا این اندام مسئولیت تجزیه چربی در بدن و استخراج مواد مضر از خون را بر عهده دارد.

هنگامی که بدن قادر به سوخت و ساز چربی نیست و ناخالصی ها در خون افزایش می یابند، این شرایط می تواند باکتری های موجود در دهان را افزایش دهد، که بوی نامطبوعی را تولید می کنند.

فتور هپاتیکوس، یک رایحه کپکی و از نشانه های مرحله نهایی نارسایی کبدی است.

منبع: عصر ایران

Share:

دیدگاهتان را بنویسید